Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vledder

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Vledder kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bekijkt u waardevolle specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €2550 tot wel €8400, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerveld | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Vledder juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Vledder. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.600 – €2.150halve dag
1 bocht€4.750 – €9.300€3.050 – €5.4004,5 uur
Twee bochten€6.550 – €10.600€4.100 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.400 – €13.500€4.900 – €9.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vledder.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vledder kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vledder-8381

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Vledder voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerveld. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift selecteren dat past bij uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Vledder zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden introduceren en informeert welk type lift past past bij uw situatie. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Vledder.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Vledder.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele populaire leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan bekend om een snelle levering en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal populaire ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer. Betrouwbare specialisten van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Vledder binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah en Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vledder is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vledder werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie