Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerveld

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Westerveld biedt uitkomst! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze website bieden wij waardevolle informatie inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2350 tot wel €9200, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Westerveld | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Westerveld april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.000 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Westerveld. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€5.450 – €8.100€2.700 – €6.8001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €11.300€4.250 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €13.100€4.900 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westerveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westerveld is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 55% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-westerveld-8437

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westerveld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerveld. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Westerveld vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Westerveld.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Westerveld.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse erkende leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Westerveld binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Acorn en TipTop hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Westerveld is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westerveld verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie