Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Urk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Urk vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bieden wij uitgebreide details omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Meer weten? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Urk.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2400 & €8800, inclusief installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Urk | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Urk april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor opties zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.150.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Urk. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.550 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.400€2.750 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €10.400€3.600 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.700 – €12.500€4.800 – €10.9001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Urk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Urk is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-urk-8321

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Urk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Urk met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Urk. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Urk (https://www.urk.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kiezen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Singel 9
 • 8321 GT, Urk
 • Website: www.urk.nl
 • E-mailadres: wmo@urk.nl
 • Telefoonnummer: 0527689868

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Urk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Urk.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Urk.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf goede merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Urk binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Otolift & TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Urk is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Urk hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie