Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lelystad

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Lelystad verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij belangrijke tips betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Lelystad.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1950 tot wel €10100, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLelystad | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8225
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Lelystad juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.550 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lelystad. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.650 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.200€2.850 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€5.800 – €10.000€3.600 – €7.3001 dag
Spiltrap€8.150 – €14.000€5.150 – €10.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lelystad.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lelystad kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lelystad-8225

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Lelystad voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lelystad via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Lelystad. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Lelystad (https://www.lelystad.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift uitkiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 2
 • 8232 ZX, Lelystad
 • Website: www.lelystad.nl
 • E-mail: info@wmoraadlelystad.nl
 • Telefoonnummer: 140320

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Lelystad zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte liften laten zien en informeert u over welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan aanbieders en merken die ook leveren in Lelystad.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Lelystad.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse geschikte ontwikkelaars actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken beloven een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende bekende producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Lelystad binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare & Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lelystad is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lelystad verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 120 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie