Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Epe

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Epe verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht vindt u waardevolle informatie wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, technische details, de (montage)kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Epe.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €1500 oplopend tot 9200, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Epe | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift Epe mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.950 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Epe. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.000€2.900 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.050 – €11.400€4.350 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €12.100€5.150 – €10.1006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Epe.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Epe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-epe-8161

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Epe voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Epe via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Epe. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Epe (https://www.epe.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Daarna bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een systeem laten installeren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 14
 • 8161 CL, Epe
 • Website: www.epe.nl
 • E-mailadres: gemeente.epe@epe.nl
 • Telefoonnummer: 05786787878

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Epe vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Epe.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Epe.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 betrouwbare ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Epe binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa of RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Epe is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Epe communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie