Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Olst-Wijhe

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Olst-Wijhe maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert treft u belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Olst-Wijhe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot zo’n €8000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Olst-Wijhe | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Olst-Wijhe mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.650.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Olst-Wijhe. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.650 – €2.150halve dag
1 bocht€5.050 – €8.100€3.450 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.100€4.400 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.450 – €13.600€4.800 – €10.700Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Olst-Wijhe.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Olst-Wijhe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-olst-wijhe-8130

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Olst-Wijhe voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Olst-Wijhe via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Olst-Wijhe. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Schamhartstraat 5b
 • 8121 CM, Olst-Wijhe
 • Website: www.olst-wijhe.nl
 • E-mail: gemeente@olst-wijhe.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Olst-Wijhe vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende liften laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw budget en situatie. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Olst-Wijhe.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Olst-Wijhe.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf grote traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Olst-Wijhe al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Stannah of RecentLift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Olst-Wijhe is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Olst-Wijhe communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie