Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwartewaterland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Zwartewaterland maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u handige adviezen over trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Zwartewaterland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1950 oplopend tot 9900, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteZwartewaterland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Zwartewaterland mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Zwartewaterland. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.700 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €9.200€2.600 – €5.600halve dag
2 bochten€6.000 – €11.600€4.300 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.700€5.050 – €10.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zwartewaterland.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zwartewaterland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zwartewaterland-8064

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zwartewaterland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwartewaterland d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zwartewaterland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zwartewaterland (https://www.zwartewaterland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem kopen die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Telvorenstraat 2
 • 8061 CB, Zwartewaterland
 • Website: www.zwartewaterland.nl
 • E-mail: wmo@zwartewaterland.nl
 • Telefoonnummer: 0383853000

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Zwartewaterland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Zwartewaterland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zwartewaterland.

Goede merken
In ons land zijn 5 erkende traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse bekende fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Zwartewaterland binnen één tot twee weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn of Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zwartewaterland is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zwartewaterland benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie