Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hasselt

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hasselt verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand bieden wij bruikbare details wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Zwartewaterland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 tot maar liefst €10000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteZwartewaterland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Hasselt juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.200 of meer.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Hasselt. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.700 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.700€2.800 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€5.900 – €10.500€3.800 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.400€5.450 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Hasselt.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hasselt is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hasselt-8061

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hasselt voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwartewaterland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zwartewaterland. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zwartewaterland (https://www.zwartewaterland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model selecteren die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Telvorenstraat 2
 • 8061 CB, Zwartewaterland
 • Website: www.zwartewaterland.nl
 • E-mail: wmo@zwartewaterland.nl
 • Telefoonnummer: 0383853000

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Hasselt subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bekijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Hasselt.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hasselt.

Goede merken
In uw regio zijn vijf goede ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Populaire installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Hasselt binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare + TipTop bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hasselt is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hasselt hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie