Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geeuwenbrug

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Geeuwenbrug vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u handige informatie betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €1750 tot zo’n €9000, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Westerveld | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Geeuwenbrug juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.000.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Geeuwenbrug. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.600 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.200 – €9.700€2.800 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€6.250 – €10.400€3.650 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€8.400 – €12.300€4.900 – €9.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Geeuwenbrug.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Geeuwenbrug is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-geeuwenbrug-7985

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Geeuwenbrug voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerveld. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Geeuwenbrug onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Geeuwenbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Geeuwenbrug.

Populaire merken
In ons land zijn enkele geschikte fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Betrouwbare wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Geeuwenbrug al binnen 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp + Strobbe hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Geeuwenbrug is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Geeuwenbrug benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie