Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Havelterberg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Havelterberg biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en probleemloos naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker leest u belangrijke informatie inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, technische details, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u online en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2400 tot zo’n €8900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterveld | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7974
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Havelterberg juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Havelterberg. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.500 – €9.900€3.200 – €6.600halve dag
2 bochten€6.150 – €11.700€3.750 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.500 – €14.100€5.400 – €10.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Havelterberg.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Havelterberg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-havelterberg-7974

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Havelterberg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenluxere stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Havelterberg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Havelterberg.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Havelterberg.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 grote fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Platinum. Populaire installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Havelterberg binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum en Strobbe verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Havelterberg is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Havelterberg hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie