Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Schiphorst

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in De Schiphorst kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide beschrijvingen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Meppel.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €2000 tot zo’n €8900, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Meppel | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift De Schiphorst juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in De Schiphorst. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.750 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.250 – €8.000€3.000 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.450 – €10.700€4.150 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.750 – €12.000€5.100 – €10.5006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Schiphorst.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in De Schiphorst is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-de-schiphorst-7966

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in De Schiphorst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meppel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Meppel. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Meppel (https://www.meppel.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift laten plaatsen dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote Oever 26
 • 7941 BJ, Meppel
 • Website: www.meppel.nl
 • E-mail: wmo-loket@meppel.nl
 • Telefoonnummer: 140522

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO De Schiphorst subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte uitvoeringen introduceren en adviseert welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in De Schiphorst.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in De Schiphorst.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende geschikte ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 bekende producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in De Schiphorst binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als ThyssenKrupp en 123 traplift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in De Schiphorst is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Schiphorst hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie