Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ruinen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Ruinen biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina bekijkt u praktische tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 tot wel €8700, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Westerveld | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7963
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Ruinen juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ruinen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.400€3.500 – €6.8005 uur
2 bochten€5.700 – €10.000€4.300 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.200 – €12.500€5.550 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ruinen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ruinen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ruinen-7963

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Ruinen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerveld. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Ruinen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en adviseert welk soort lift rijmt met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Ruinen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Ruinen.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf goede traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 bekende ontwikkelaars Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ruinen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Platinum of Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ruinen is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ruinen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie