Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ruinerwold

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Ruinerwold maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio De Wolden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1500 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Wolden | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7961
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Ruinerwold juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Ruinerwold. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.850 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.050 – €9.800€3.200 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.250 – €10.000€4.250 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.200€4.700 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ruinerwold.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ruinerwold kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ruinerwold-7961

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Ruinerwold voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 incl. installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Wolden d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Wolden. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 7921 GD, De Wolden
 • Website: www.dewolden.nl
 • E-mail: gemeente@dewolden.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Ruinerwold bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen tonen en informeert u over welk systeem aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Ruinerwold.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ruinerwold.

Professionele merken
In ons land zijn enkele populaire leveranciers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers beloven een snelle levering en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse grote traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Ruinerwold al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator en RecentLift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ruinerwold is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ruinerwold hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie