Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJhorst

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in IJhorst maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bieden wij waardevolle tips over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Staphorst.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €1650 tot zo’n €9500, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteStaphorst | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift IJhorst juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in IJhorst. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.850 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.000€2.750 – €5.100halve dag
2 bochten€5.650 – €11.600€4.500 – €7.200Hele dag
Spiltrap€8.000 – €13.900€5.200 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in IJhorst.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in IJhorst is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-ijhorst-7955

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in IJhorst voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Staphorst via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Staphorst. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Staphorst (https://www.staphorst.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Aansluitend geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een systeem uitzoeken die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Binnenweg 26
 • 7951 DE, Staphorst
 • Website: www.staphorst.nl
 • E-mail: gemeente@staphorst.nl
 • Telefoonnummer: 0522467487

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO IJhorst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in IJhorst.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in IJhorst.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in IJhorst al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Platinum + Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in IJhorst is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in IJhorst werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel fluctueert dat tussen de 125 KG tot 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie