Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wanneperveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Wanneperveen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u praktische adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2250 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Steenwijkerland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode7946
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Wanneperveen mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor upgrades als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Wanneperveen. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.750 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.000€2.850 – €5.7004,5 uur
2 bochten€6.200 – €11.300€3.650 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.500 – €12.200€4.950 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wanneperveen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wanneperveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u maar zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wanneperveen-7946

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Wanneperveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type selecteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Wanneperveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw budget en situatie. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook leveren in Wanneperveen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Wanneperveen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal bekende producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere erkende traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Wanneperveen binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah & RecentLift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wanneperveen is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wanneperveen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie