Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Fluitenberg

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Fluitenberg biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker treft u nuttige details inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1950 tot wel €10100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoogeveen | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Fluitenberg juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Fluitenberg. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.750 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.100€3.100 – €6.3005 uur
2 bochten€6.100 – €10.100€3.900 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.100€5.350 – €10.2006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Fluitenberg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Fluitenberg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-fluitenberg-7931

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Fluitenberg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een lift laten plaatsen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mail: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Fluitenberg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen tonen en vertelt welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Fluitenberg.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Fluitenberg.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende professionele ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Heymer. Grote specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Fluitenberg binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift + TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Fluitenberg is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Fluitenberg hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie