Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwlande

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Nieuwlande kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2300 tot zo’n €8800, incl. installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Hoogeveen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Nieuwlande juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak zijn er extra kosten voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.400 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Nieuwlande. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€5.500 – €8.400€2.500 – €6.000Dagdeel
2 bochten€6.200 – €11.300€3.850 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €13.400€4.850 – €9.900Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwlande.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwlande is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nieuwlande-7918

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nieuwlande voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mailadres: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Nieuwlande vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen introduceren en informeert welk merk/model matcht met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Nieuwlande.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met goede leveranciers van trapliften in Nieuwlande.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse erkende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Nieuwlande binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn of RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuwlande is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuwlande communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 125 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie