Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogeveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Hoogeveen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze website leest u waardevolle tips met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Hoogeveen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €2400 tot zo’n €8700, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoogeveen | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7905
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Hoogeveen mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of meer.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hoogeveen. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.700 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.400€3.050 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.000€4.200 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.700 – €13.900€5.250 – €10.4006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogeveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoogeveen is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hoogeveen-7905

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hoogeveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoogeveen door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoogeveen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Daarna geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een lift laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dekkerplein 1
 • 7901 BZ, Hoogeveen
 • Website: www.hoogeveen.nl
 • E-mailadres: info@hoogeveen.nl
 • Telefoonnummer: 140528

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Hoogeveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften demonstreren en vertelt welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Hoogeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hoogeveen.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal erkende leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Heymer, Platinum, Minivator. Grote montagepartners van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Hoogeveen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator of TipTop beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hoogeveen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hoogeveen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie