Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dalfsen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Dalfsen maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via deze website kunt u aan de slag met bruikbare tips inzake trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Dalfsen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1600 tot wel €8100, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDalfsen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
WMO Beslissingstermijn8-20 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Dalfsen april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.500 incl. montage.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Dalfsen. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.800 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.850 – €8.800€2.900 – €6.000halve dag
2 bochten€5.550 – €11.400€4.450 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€8.050 – €14.200€4.550 – €9.900Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Dalfsen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dalfsen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-dalfsen-7720

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Dalfsen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dalfsen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dalfsen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dalfsen (https://www.dalfsen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-20 weken. Na deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type kopen die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 7721 AX, Dalfsen
 • Website: www.dalfsen.nl
 • E-mailadres: wmoloket@dalfsen.nl
 • Telefoonnummer: 0529488388

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Dalfsen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen laten zien en adviseert welk model rijmt met uw situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Dalfsen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Dalfsen.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele bekende producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Erkende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Dalfsen binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah of 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dalfsen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dalfsen verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie