Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Almelo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Almelo maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u weer zelf en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina vindt u waardevolle beschrijvingen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Almelo.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1800 tot wel €9800, incl. installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlmelo | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7604
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Almelo mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Almelo. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€4.700 – €9.600€3.150 – €6.8004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.900€3.650 – €8.0005,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €13.800€4.600 – €9.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Almelo.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Almelo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-almelo-7604

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Almelo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Almelo binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Almelo. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Almelo (https://www.almelo.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem laten monteren die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Haven Zuidzijde 30
 • 7607 EW, Almelo
 • Website: www.almelo.nl
 • E-mailadres: gemeente@almelo.nl
 • Telefoonnummer: 0546541111

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Almelo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Almelo.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Almelo.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Almelo binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah of Heymer hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Almelo is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Almelo hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie