Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Losser

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Losser maakt het mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina treft u nuttige adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Losser.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1500 tot maar liefst €8600, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Losser | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Losser april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Losser. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.900€3.400 – €5.200halve dag
2 bochten€5.750 – €11.500€4.100 – €7.6001 dag
Wenteltrap€8.200 – €14.300€5.200 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Losser.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Losser is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-losser-7581

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Losser voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenluxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Losser binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Losser. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7581 AG, Losser
 • Website: www.losser.nl
 • E-mailadres: gemeente@losser.nl
 • Telefoonnummer: 0535377271

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Losser vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft aan welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Losser.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Losser.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Losser binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum of Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Losser is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Losser benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 135 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie