Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beuningen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Beuningen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare adviezen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, technische details, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Losser.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2000 tot zo’n €8900, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Losser | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7588
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Beuningen februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Beuningen. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.800 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.500 – €8.900€2.500 – €5.3004,5 uur
2 bochten€5.800 – €10.400€4.200 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.850 – €13.400€4.850 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Beuningen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beuningen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-beuningen-7588

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Beuningen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Losser binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Losser. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift kiezen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7581 AG, Losser
 • Website: www.losser.nl
 • E-mail: gemeente@losser.nl
 • Telefoonnummer: 0535377271

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Beuningen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Beuningen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Beuningen.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere professionele producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende professionele merken De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Beuningen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn + Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Beuningen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Beuningen hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 105 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie