Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Glane

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Glane verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert treft u handige tips m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Losser.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2500 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Losser | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Glane mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.500 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Glane. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.750 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.300 – €8.400€3.150 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.700€4.250 – €7.3006 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.200€5.550 – €9.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Glane.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Glane is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-glane-7585

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Glane voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Losser via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Losser. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7581 AG, Losser
 • Website: www.losser.nl
 • E-mailadres: gemeente@losser.nl
 • Telefoonnummer: 0535377271

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Glane subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften introduceren en informeert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Glane.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Glane.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars bieden een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere bekende traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Glane binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Stannah of PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Glane is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Glane werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie