Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deurningen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Deurningen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze website vindt u belangrijke tips wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2200 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Dinkelland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
WMO Beslissingstermijn13 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Deurningen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Deurningen. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.400 – €8.500€3.350 – €6.600Dagdeel
Twee bochten€6.050 – €11.700€3.800 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.100€5.000 – €10.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Deurningen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Deurningen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-deurningen-7562

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Deurningen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Mensen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 13 weken. Vanaf dat moment sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Deurningen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen laten zien en adviseert welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Deurningen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Deurningen.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit 5 grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Deurningen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Handicare en RecentLift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Deurningen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Deurningen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 135 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie