Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dinkelland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Dinkelland biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website treft u praktische tips omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2600 en €8400, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Dinkelland | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
WMO Beslissingstermijn13 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Dinkelland juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 incl. montage.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Dinkelland. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.850 – €2.3504 uur
1 bocht€4.500 – €8.400€3.350 – €5.0004,5 uur
2 bochten€5.900 – €10.300€3.550 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €14.400€5.400 – €10.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Dinkelland.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Dinkelland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-dinkelland-7591

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Dinkelland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dinkelland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 13 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mailadres: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Dinkelland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties demonstreren en informeert u over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder treft u winkels en producenten die ook actief zijn in Dinkelland.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Dinkelland.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse betrouwbare leveranciers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan in voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele bekende producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Dinkelland binnen een paar weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Handicare + Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dinkelland is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Dinkelland hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie