Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud Ootmarsum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Oud Ootmarsum verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website kunt u aan de slag met praktische tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de unieke werking, de onkosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1650 tot maar liefst €9800, inclusief montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDinkelland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
WMO Beslissingstermijn13 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Oud Ootmarsum juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Oud Ootmarsum. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.550 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.500 – €8.500€2.850 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.700€3.650 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.550 – €13.100€4.800 – €9.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oud Ootmarsum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oud Ootmarsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oud-ootmarsum-7637

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Oud Ootmarsum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 13 weken. Daarna krijgt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een type laten monteren die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mailadres: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Oud Ootmarsum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen introduceren en adviseert welk merk/model past bij uw situatie. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook leveren in Oud Ootmarsum.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Oud Ootmarsum.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 betrouwbare merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Populaire montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Oud Ootmarsum binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn en Heymer verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oud Ootmarsum is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oud Ootmarsum communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie