Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lattrop-Breklenkamp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Lattrop-Breklenkamp maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij nuttige informatie met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, de werking, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2550 tot wel €8300, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDinkelland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
WMO Beslissingstermijn13 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Lattrop-Breklenkamp juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.600.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verstrekken wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Lattrop-Breklenkamp. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.250 – €9.500€2.600 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.300 – €11.300€4.450 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.750 – €13.200€5.150 – €10.4001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lattrop-Breklenkamp.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lattrop-Breklenkamp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de merken bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-lattrop-breklenkamp-7635

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lattrop-Breklenkamp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dinkelland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 13 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem selecteren die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Lattrop-Breklenkamp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model past bij de situatie en het budget. De meeste verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Lattrop-Breklenkamp.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lattrop-Breklenkamp.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal bekende leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Lattrop-Breklenkamp al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare of 123 traplift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lattrop-Breklenkamp is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lattrop-Breklenkamp verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie