Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tilligte

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Tilligte maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u veilig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met bruikbare adviezen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1850 en €9700, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Dinkelland | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
WMO Beslissingstermijn13 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Tilligte juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Tilligte. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.650 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.800€2.800 – €6.400halve dag
Twee bochten€6.350 – €11.200€3.900 – €8.0001 dag
Wenteltrap€7.650 – €14.400€4.600 – €10.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tilligte.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Tilligte is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-tilligte-7634

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Tilligte voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Dinkelland. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 13 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type aanschaffen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mailadres: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Tilligte zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen introduceren en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Tilligte.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Tilligte.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele erkende fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten bieden een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf geschikte producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Grote installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Tilligte binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare + Extrema beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tilligte is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tilligte communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie