Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zenderen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Zenderen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u op een veilige manier en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bekijkt u praktische adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Borne.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2550 en €10200, inclusief montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borne | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Zenderen juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of meer.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel vindt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Zenderen. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.650 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.150 – €9.500€3.050 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.100 – €11.700€4.050 – €7.9001 dag
Draaiende trap€8.250 – €14.100€5.150 – €10.700Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zenderen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zenderen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zenderen-7625

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zenderen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borne via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borne. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borne (https://www.borne.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model laten monteren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rheineplein 1
 • 7622 DG, Borne
 • Website: www.borne.nl
 • E-mail: wmo@borne.nl
 • Telefoonnummer: 0742658500

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Zenderen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Zenderen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Zenderen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf grote leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema. Grote montagepartners van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Zenderen binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator en 123 traplift hebben een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zenderen is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zenderen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 105 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie