Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rossum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Rossum kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker vindt u handige gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2500 en €9100, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDinkelland | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7596
WMO Beslissingstermijn13 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Rossum juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of meer.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Rossum. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€4.850 – €8.600€3.450 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.200 – €10.100€3.650 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.600 – €13.700€5.400 – €10.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rossum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Rossum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-rossum-7596

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Rossum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 13 weken. Hierna bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Rossum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en vertelt welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Rossum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Rossum.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 bekende producenten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa. Erkende specialisten van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Rossum binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Stannah + Heymer hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Rossum is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Rossum benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie