Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weerselo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Weerselo verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker vindt u uitgebreide details betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de (montage)kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2500 tot maar liefst €8500, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Dinkelland | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
WMO Beslissingstermijn13 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Weerselo juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.050.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Weerselo. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.600 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.000€2.700 – €5.2005 uur
Twee bochten€6.100 – €10.100€3.950 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €13.900€5.100 – €10.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Weerselo.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Weerselo kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-weerselo-7595

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Weerselo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 13 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type selecteren dat past bij uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Weerselo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften introduceren en informeert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Weerselo.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Weerselo.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere erkende leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 geschikte leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Grote verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Weerselo binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum + PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Weerselo is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Weerselo werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie