Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Denekamp

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Denekamp biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker vindt u praktische gegevens m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2300 en €8700, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDinkelland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
WMO Beslissingstermijn13 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Denekamp juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.900 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Denekamp. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.700 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.400 – €9.900€3.450 – €6.900halve dag
Meerdere bochten€5.700 – €11.800€4.400 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.100€4.600 – €10.500Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Denekamp.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Denekamp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-denekamp-7591

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Denekamp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 13 weken. Vervolgens geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Denekamp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en informeert u over welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Denekamp.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Denekamp.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars bieden een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 geschikte merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Betrouwbare aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Denekamp al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator en Extrema verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Denekamp is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Denekamp communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie