Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift de Lutte

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in de Lutte vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite de trap op en af. Op de traplift-vergelijker vindt u bruikbare tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Losser.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2000 tot wel €8800, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLosser | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7587
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift de Lutte juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in de Lutte. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.000 – €8.200€2.750 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.700€4.300 – €7.600Hele dag
Spiltrap€8.550 – €12.400€4.700 – €9.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in de Lutte.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in de Lutte is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel merken hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-de-lutte-7587

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in de Lutte voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Losser via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Losser. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7581 AG, Losser
 • Website: www.losser.nl
 • E-mailadres: gemeente@losser.nl
 • Telefoonnummer: 0535377271

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO de Lutte vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere uitvoeringen tonen en geeft aan welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Veel aanbieders verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in de Lutte.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in de Lutte.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele populaire ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum. Betrouwbare wederverkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in de Lutte al binnen 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn en Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in de Lutte is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in de Lutte hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 110 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie