Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hengevelde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Hengevelde verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina leest u bruikbare adviezen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €1600 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Hof van Twente | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Hengevelde juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Hengevelde. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.550 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.600€3.050 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.600€3.700 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.250 – €14.000€5.000 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hengevelde.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hengevelde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hengevelde-7496

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hengevelde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hof van Twente. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift kopen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mail: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Hengevelde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft aan welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Hengevelde.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Hengevelde.

Professionele merken
In ons land zijn vijf populaire leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal erkende ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Gerenommeerde specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Hengevelde in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hengevelde is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hengevelde benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard ligt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie