Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Delden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Delden vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met waardevolle informatie aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Hof van Twente.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2550 & €8400, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hof van Twente | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Delden april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Delden. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.700 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.900€3.300 – €6.700Dagdeel
Twee bochten€5.800 – €10.900€4.450 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.550 – €13.800€5.100 – €9.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Delden.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Delden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-delden-7491

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Delden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hof van Twente. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift kopen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Höfte 7
 • 7471 DK, Hof van Twente
 • Website: www.hofvantwente.nl
 • E-mail: info@hofvantwente.nl
 • Telefoonnummer: 0547858585

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Delden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Delden.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Delden.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf bekende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal betrouwbare fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Populaire verkopers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Delden binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Handicare en TipTop hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Delden is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Delden hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie