Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuna

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zuna maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle gegevens omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de tarieven, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Wierden.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten variëren tussen €2600 & €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWierden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7466
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Zuna juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Zuna. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.600 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.800€2.950 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.400 – €10.200€3.950 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.400 – €13.600€4.850 – €9.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuna.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuna kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zuna-7466

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Zuna voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wierden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Wierden. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wierden (https://www.wierden.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift uitzoeken die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Plantsoenlaan 1
 • 7642 EC, Wierden
 • Website: www.wierden.nl
 • E-mail: gemeente@wierden.nl
 • Telefoonnummer: 0546580990

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Zuna subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Zuna.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Zuna.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Populaire aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Zuna in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Triwa of Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zuna is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuna communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie