Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wierden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Wierden maakt het mogelijk! Flink wat ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website treft u praktische adviezen m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de unieke werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Wierden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2350 en €8400, incl. montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Wierden | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7641
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Wierden juli 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.100 of meer.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Wierden. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€5.200 – €9.300€2.900 – €5.8005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.000€4.400 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €13.300€5.350 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wierden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Wierden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wierden-7641

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wierden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wierden met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Wierden. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wierden (https://www.wierden.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Plantsoenlaan 1
 • 7642 EC, Wierden
 • Website: www.wierden.nl
 • E-mail: gemeente@wierden.nl
 • Telefoonnummer: 0546580990

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Wierden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende liften laten zien en informeert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Wierden.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wierden.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse betrouwbare leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten beloven een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Extrema. Grote dealers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Wierden binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator + RecentLift beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wierden is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wierden hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie