Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Notter

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Notter maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder vindt u uitgebreide informatie omtrent trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Wierden.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1650 tot maar liefst €9600, incl. installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Wierden | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Notter juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Notter. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.900€3.150 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €11.600€3.900 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.200€5.150 – €10.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Notter.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Notter is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-notter-7642

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Notter voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wierden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Wierden. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wierden (https://www.wierden.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitkiezen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Plantsoenlaan 1
 • 7642 EC, Wierden
 • Website: www.wierden.nl
 • E-mail: gemeente@wierden.nl
 • Telefoonnummer: 0546580990

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Notter bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere stoelliften laten zien en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Notter.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Notter.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere bekende ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere grote merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Notter binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Platinum of Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Notter is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Notter verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel wisselt dat tussen de 135 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie