Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nutter

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Nutter vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina treft u bruikbare gegevens inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u ook meteen en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2200 tot zo’n €9100, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Dinkelland | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7638
WMO Beslissingstermijn13 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Nutter juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Nutter. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.650 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.300€3.400 – €6.0005 uur
Twee bochten€5.750 – €11.800€3.650 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€8.100 – €13.300€5.300 – €9.0005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nutter.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nutter is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers bieden een assortiment met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nutter-7638

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nutter voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. montage.Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dinkelland. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 13 weken. Vervolgens krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Nutter lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Nutter.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nutter.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende merken met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan in voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf bekende producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Betrouwbare specialisten van merken als deze zijn TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Nutter in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Strobbe verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nutter is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nutter werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie