Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Agelo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Agelo kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u risicoloos en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische tips omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Ook kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten variëren tussen €2250 & €9300, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDinkelland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7636
WMO Beslissingstermijn13 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Agelo juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Agelo. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.250halve dag
1 bocht€4.600 – €9.700€3.250 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.600€4.050 – €7.3001 dag
Spiltrap€8.450 – €12.700€5.550 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Agelo.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Agelo kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-agelo-7636

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Agelo voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 13 weken. Hierna sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een lift kiezen die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Agelo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften introduceren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Agelo.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Agelo.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele populaire fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende betrouwbare fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Populaire specialisten van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Agelo in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp & Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Agelo is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Agelo verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie