Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hertme

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hertme biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u veilig en probleemloos de trap op en af. Op deze website bieden wij nuttige specificaties met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borne.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 tot maar liefst €8700, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBorne | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Hertme juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.900.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Hertme. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.700 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.250 – €9.300€2.650 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.300 – €11.800€4.000 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €13.200€5.000 – €10.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hertme.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hertme is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hertme-7626

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Hertme voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borne door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borne. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Borne (https://www.borne.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift kopen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rheineplein 1
 • 7622 DG, Borne
 • Website: www.borne.nl
 • E-mail: wmo@borne.nl
 • Telefoonnummer: 0742658500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Hertme onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en informeert welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Hertme.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Hertme.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn 5 erkende producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf erkende fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Hertme binnen een paar weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Minivator en Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hertme is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hertme benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie