Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aadorp

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Aadorp maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met handige adviezen aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Almelo.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 10100, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAlmelo | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Aadorp juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.550 inclusief installatie.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder treft u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Aadorp. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.850 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.500€3.000 – €5.200Dagdeel
Meerdere bochten€6.550 – €10.200€4.350 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €14.400€5.100 – €9.0005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Aadorp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aadorp is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u maar zo 55% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-aadorp-7611

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Aadorp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Almelo d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Almelo. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Almelo (https://www.almelo.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model selecteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Haven Zuidzijde 30
 • 7607 EW, Almelo
 • Website: www.almelo.nl
 • E-mailadres: gemeente@almelo.nl
 • Telefoonnummer: 0546541111

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Aadorp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen laten zien en informeert welk model past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Aadorp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Aadorp.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden een aantal erkende merken Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Aadorp binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa & RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Aadorp is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Aadorp verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 130 KG – 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie