Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Saasveld

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Saasveld biedt uitkomst! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bieden wij uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Dinkelland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2150 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDinkelland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
WMO Beslissingstermijn13 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Saasveld juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Opties zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Saasveld. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.550 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €8.900€2.500 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.300€4.150 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €12.200€4.700 – €10.900Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Saasveld.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Saasveld is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-saasveld-7597

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Saasveld voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dinkelland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dinkelland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 13 weken. Vervolgens ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift uitkiezen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nicolaasplein 5
 • 7591 MA, Dinkelland
 • Website: www.dinkelland.nl
 • E-mail: info@dinkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0541854100

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Saasveld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen laten zien en informeert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook actief zijn in Saasveld.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Saasveld.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende populaire fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende goede leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Saasveld binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa en Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Saasveld is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Saasveld benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie