Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borne

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Borne verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en probleemloos naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker leest u waardevolle gegevens betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Borne.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2350 tot zo’n €9800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Borne | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Borne mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Borne. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.750 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.850 – €8.200€3.100 – €5.600halve dag
2 bochten€6.300 – €11.600€4.150 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.400€5.200 – €10.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Borne.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Borne kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-borne-7621

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Borne voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borne door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Borne. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borne (https://www.borne.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rheineplein 1
 • 7622 DG, Borne
 • Website: www.borne.nl
 • E-mailadres: wmo@borne.nl
 • Telefoonnummer: 0742658500

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Borne vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal mogelijkheden tonen en geeft aan welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Borne.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Borne.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal professionele leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf erkende fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Borne al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah en PractiComfort verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Borne is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Borne communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie