Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldenzaal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Oldenzaal biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. In het volgende overzicht vindt u praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Oldenzaal.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2300 tot zo’n €8400, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Oldenzaal | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7574
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Oldenzaal mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.600 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Oldenzaal. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.600 – €2.150halve dag
1 bocht€4.700 – €9.200€3.050 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.250 – €10.900€4.100 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.050 – €14.200€4.750 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldenzaal.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Oldenzaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oldenzaal-7574

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Oldenzaal voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldenzaal via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oldenzaal. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oldenzaal (https://www.oldenzaal.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Hierna sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model laten plaatsen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Ganzenmarkt 1
 • 7571 CD, Oldenzaal
 • Website: www.oldenzaal.nl
 • E-mail: zorg@oldenzaal.nl
 • Telefoonnummer: 0541588111

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Oldenzaal zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel/showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Oldenzaal.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oldenzaal.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere populaire ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse professionele fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Erkende adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Oldenzaal in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Triwa & TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Oldenzaal is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oldenzaal hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie