Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijssen-Holten

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Rijssen-Holten maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via deze pagina treft u bruikbare tips m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Rijssen-Holten.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2250 tot zo’n €9200, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Rijssen-Holten | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Rijssen-Holten juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.200 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Rijssen-Holten. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.650 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.950 – €8.200€3.050 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.700€3.950 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.950 – €13.100€5.000 – €9.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijssen-Holten.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rijssen-Holten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-rijssen-holten-7461

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Rijssen-Holten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rijssen-Holten d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Rijssen-Holten. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rijssen-Holten (https://www.rijssen-holten.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Schild 1
 • 7461 DD, Rijssen-Holten
 • Website: www.rijssen-holten.nl
 • E-mailadres: sociaalplein@rijssen-holten.nl
 • Telefoonnummer: 0548854836

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Rijssen-Holten lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen tonen en vertelt welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Rijssen-Holten.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Rijssen-Holten.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare merken werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf geschikte leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe. Erkende dealers van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Rijssen-Holten in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum of PractiComfort hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Rijssen-Holten is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rijssen-Holten benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak ligt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie