Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lochem

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Lochem verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Lochem.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1500 tot wel €8900, incl. montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Lochem | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7241
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Lochem april 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Lochem. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.700 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.900€3.400 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€6.150 – €11.400€4.500 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€8.500 – €13.000€4.900 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lochem.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lochem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lochem-7241

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Lochem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lochem door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Lochem. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Lochem (https://www.lochem.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Daarna krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een type laten plaatsen die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hanzeweg 8
 • 7241 CR, Lochem
 • Website: www.lochem.nl
 • E-mail: info@lochem.nl
 • Telefoonnummer: 0573289222

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Lochem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Lochem.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Lochem.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn enkele erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Lochem binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lochem is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lochem hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie