Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berkelland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Berkelland verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u weer zelf en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze site bekijkt u praktische beschrijvingen inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2300 tot zo’n €8900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBerkelland | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Berkelland mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.200 of meer.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Berkelland. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.750 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.400€3.000 – €5.4004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.900€4.200 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.950 – €12.100€5.100 – €10.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Berkelland.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Berkelland kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-berkelland-7161

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Berkelland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief montage. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Berkelland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type laten installeren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mail: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Berkelland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Berkelland.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Berkelland.

Goede merken
In uw regio zijn enkele bekende traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere bekende traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Berkelland binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp of TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Berkelland is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Berkelland werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 115 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie