Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rietmolen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Rietmolen kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht treft u handige gegevens betreffende trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de unieke werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Berkelland.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 tot maar liefst €9400, inclusief installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBerkelland | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7165
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Rietmolen juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Rietmolen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.700 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.100€2.900 – €6.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.750 – €10.600€4.400 – €8.000Hele dag
Spiltrap€8.300 – €13.300€4.650 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rietmolen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Rietmolen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-rietmolen-7165

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Rietmolen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Berkelland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Berkelland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een systeem aanschaffen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel hulp aanvragen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 7271 AX, Berkelland
 • Website: www.gemeenteberkelland.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteberkelland.nl
 • Telefoonnummer: 0545250250

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Rietmolen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u meerdere uitvoeringen introduceren en adviseert welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de volgende tabel bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Rietmolen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Rietmolen.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal goede traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Rietmolen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en Heymer verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rietmolen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rietmolen hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie