Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groenlo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Groenlo maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze webpagina vindt u waardevolle specificaties inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 tot wel €8700, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOost Gelre | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7141
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Groenlo juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.550 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder vindt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Groenlo. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.550 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.100€3.450 – €6.000Dagdeel
2 bochten€6.000 – €10.000€4.000 – €7.1001 dag
Spiltrap€8.000 – €13.200€4.700 – €10.7006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Groenlo.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Groenlo kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-groenlo-7141

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Groenlo voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oost Gelre. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model kopen die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mail: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Groenlo lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire opties demonstreren en adviseert welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Groenlo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Groenlo.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf grote leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Bekende verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Groenlo binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum + PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Groenlo is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Groenlo hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 120 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie